` ADANIA KL (@organic_war) | Instagram photos and videos online instagram - goldpix web-viewer
  • organic_war
    ADANIA KL
    @organic_war

Images by organic_war

. ANDA BERKULIT KERING? . Meh  nak share dengan anda semua yang berkulit kering ni cara cara yang betul untuk cuci muka dan penjagaannya. 💧Cuci muka 2 kali sehari. Pagi sekali, malam sekali. Cuci muka guna ADANIA SWEET ORANGE FACE CLEANSER atau ADANIA ORGANIC HONEY SOAP BAR.  Kedua cleanser ni boleh membantu untuk merawat kulit yang kering untuk kembali lembab tau. 🍁Kalau boleh elakkan loofah muka kat tempat yang sangat dry tu. Kalau dry sikit sikit ok lah scrub, tapi jangan kuat sangat tau. 💦Elakkan bilas muka dengan air suam. Dia akan buat muka you guys lagi kering. Lagi bagus guna air room temperature je. 🌸Guna towel yang lembut untuk lap muka. Just pat muka tu, jangan lap dengan kasar sebab kulit muka ni antara kulit yang paling nipis kat badan kita tau. 🌻Spray ADANIA JASMINE BLOOM FACE & BODY MIST. Selain dia sangat wangi, dia juga bantu untuk freshkan muka dan mengecilkan pores. 🍃Lastly apply ADANIA LUXURIOUS FACE OIL. Nak tahu cara betul untuk apply face oil ni boleh refer  #CaraApplyAdaniaFaceOil . Ikut step ni ye. Kulit anda semua akan kembali moisturized and sihat ☺️. Bukan tu je tau, pasti akan glowing juga tauuu. . Whatsapp 0102835450 untuk info lanjut 😉 #DrySkin #DrySkinHow #WashFace #FreshSkin #GlowingSkin #AdaniaLovers #Adania #AmaryllisWellness #kulitkering #kulitkusam #terapiinstagram #codklcc #codtamanmelati #organic #natural #semulajadi #naturalskincare #organicskincare #essentialoil #essentialoilmalaysia
. ANDA BERKULIT KERING? . Meh nak share dengan anda semua yang berkulit kering ni cara cara yang betul untuk cuci muka dan penjagaannya. 💧Cuci muka 2 kali sehari. Pagi sekali, malam sekali. Cuci muka guna ADANIA SWEET ORANGE FACE CLEANSER atau ADANIA ORGANIC HONEY SOAP BAR. Kedua cleanser ni boleh membantu untuk merawat kulit yang kering untuk kembali lembab tau. 🍁Kalau boleh elakkan loofah muka kat tempat yang sangat dry tu. Kalau dry sikit sikit ok lah scrub, tapi jangan kuat sangat tau. 💦Elakkan bilas muka dengan air suam. Dia akan buat muka you guys lagi kering. Lagi bagus guna air room temperature je. 🌸Guna towel yang lembut untuk lap muka. Just pat muka tu, jangan lap dengan kasar sebab kulit muka ni antara kulit yang paling nipis kat badan kita tau. 🌻Spray ADANIA JASMINE BLOOM FACE & BODY MIST. Selain dia sangat wangi, dia juga bantu untuk freshkan muka dan mengecilkan pores. 🍃Lastly apply ADANIA LUXURIOUS FACE OIL. Nak tahu cara betul untuk apply face oil ni boleh refer #CaraApplyAdaniaFaceOil  . Ikut step ni ye. Kulit anda semua akan kembali moisturized and sihat ☺️. Bukan tu je tau, pasti akan glowing juga tauuu. . Whatsapp 0102835450 untuk info lanjut 😉 #DrySkin  #DrySkinHow  #WashFace  #FreshSkin  #GlowingSkin  #AdaniaLovers  #Adania  #AmaryllisWellness  #kulitkering  #kulitkusam  #terapiinstagram  #codklcc  #codtamanmelati  #organic  #natural  #semulajadi  #naturalskincare  #organicskincare  #essentialoil  #essentialoilmalaysia 
SELAMAT PAGI!!! #gayahidupalami #terapiinstagram #bebastoksin  @Regrann from @school4success -  And believe in your #greatness - #regrann
🍊ADANIA SWEET ORANGE FACE CLEANSER, 250ml 🍃ADANIA LUXURIOUS FACE OIL, 50ml . Sweet Orange ni sangattttt sesuai untuk mereka yang berkulit matang, sensitif, kering dan yang bermasalah🙋🏻. Dan yang penting face cleanser ni ada anti-ageing properties tau. Sesuaiiii sangat untuk yang berumur 26 dan ke atas💁🏻. Boleh pakai up to 6 months tauu. . Face Oil ni pulak best seller✨. Effect dia yang sangat best dan bagus. Bukan tu je, Face Oil ni juga bertindak sebagai serum, sunblock, makeup based dan moisturizer. You guys hanya perlu pakai 1-2 drops je💧, and boleh pakai up to 4 months. . Hubungi 0102835450 untuk info lanjut.  #AmaryllisWellness #Adania #AdaniaLovers #SweetOrange #FaceCleanser #FaceOil #PenetrativeOil #Organic #NaturalIngredients #MoisturizedSkin #HealthySkin #terapiinstagram #codklcc #codtamanmelati #essentialoils #sihatalami #kulitputih #kulitkering #kulitsensitif
🍊ADANIA SWEET ORANGE FACE CLEANSER, 250ml 🍃ADANIA LUXURIOUS FACE OIL, 50ml . Sweet Orange ni sangattttt sesuai untuk mereka yang berkulit matang, sensitif, kering dan yang bermasalah🙋🏻. Dan yang penting face cleanser ni ada anti-ageing properties tau. Sesuaiiii sangat untuk yang berumur 26 dan ke atas💁🏻. Boleh pakai up to 6 months tauu. . Face Oil ni pulak best seller✨. Effect dia yang sangat best dan bagus. Bukan tu je, Face Oil ni juga bertindak sebagai serum, sunblock, makeup based dan moisturizer. You guys hanya perlu pakai 1-2 drops je💧, and boleh pakai up to 4 months. . Hubungi 0102835450 untuk info lanjut. #AmaryllisWellness  #Adania  #AdaniaLovers  #SweetOrange  #FaceCleanser  #FaceOil  #PenetrativeOil  #Organic  #NaturalIngredients  #MoisturizedSkin  #HealthySkin  #terapiinstagram  #codklcc  #codtamanmelati  #essentialoils  #sihatalami  #kulitputih  #kulitkering  #kulitsensitif 
. .  Prep your busy days ahead with your favourite Luxurious Organic Face Oil which also comes in a handy travel size ✈️! No excuse to keep skin always moisturized and protected from UV rays🌞🌞🌞️. On top of that, this bestselling facial oil lightens skin tone, firms up skin, lightens pigmentation and dark spots and reduce wrinkles – without being greasy!  Start taking good care of your skin today! 😘  Whatsapp at 0102835450for consultation.  #adania #faceoil #adaniafaceoil #terapiinstagram #codklcc #codtamanmelati #bebaskimia #natural #organik #jeragat #kulitkusam #kulitberminyak #kulitkering #kulitsensitif #kulitkombinasi #jerawat #parutjerawat #parut
. . Prep your busy days ahead with your favourite Luxurious Organic Face Oil which also comes in a handy travel size ✈️! No excuse to keep skin always moisturized and protected from UV rays🌞🌞🌞️. On top of that, this bestselling facial oil lightens skin tone, firms up skin, lightens pigmentation and dark spots and reduce wrinkles – without being greasy! Start taking good care of your skin today! 😘 Whatsapp at 0102835450for consultation. #adania  #faceoil  #adaniafaceoil  #terapiinstagram  #codklcc  #codtamanmelati  #bebaskimia  #natural  #organik  #jeragat  #kulitkusam  #kulitberminyak  #kulitkering  #kulitsensitif  #kulitkombinasi  #jerawat  #parutjerawat  #parut 
. NORMAL SKIN? OILY SKIN? ACNE PRONE TO COMBINATION SKIN? . Our Best Selling Pure Lavender Face Cleanser will make your skin glows and at the same time cleanse throughly 🙆🏻. The ingredients in the Face Cleanser will help to repair your skin from the inside. Day by day you will feel your skin glowing and healthy ☺️. . 🍃Matured skin and those aged 26 and above are suggested to use Pure Lavender Face Cleanser, because it contains anti-ageing properties. 🍃Other than repairing, it will helps to maintaining pH of the skin to clean, stable and moist 🍃It’s antiseptic and antifungal properties assist in reducing scars and speed the healing process. 🍃Nourishing, improving elasticity and dullness of skin 🍃The aromatherapy scent will help #adanialovers to feel relax and fresh. 🍃The most best effect after using this face cleanser is you will feel your skin veryyyyy soft. . ADANIA PURE LAVENDER FACE CLEANSER offers in 2 sizes, 250ml and travel size, 50ml. This travel size face cleanser is so convenient to bring anywhere👜👝👛. . Whatsapp 0102835450 for more info  #Adania #AdaniaLovers #AmaryllisWellness #AdaniaPureLavender #PureLavenderTravelSize #FreshAndGlow #terapiinstagram #Relax #AromatherapyScent #AdaniaFaceCleanser #NormalSkin #OilySkin #AcneProneSkin #CombinationSkin - #regrann
. NORMAL SKIN? OILY SKIN? ACNE PRONE TO COMBINATION SKIN? . Our Best Selling Pure Lavender Face Cleanser will make your skin glows and at the same time cleanse throughly 🙆🏻. The ingredients in the Face Cleanser will help to repair your skin from the inside. Day by day you will feel your skin glowing and healthy ☺️. . 🍃Matured skin and those aged 26 and above are suggested to use Pure Lavender Face Cleanser, because it contains anti-ageing properties. 🍃Other than repairing, it will helps to maintaining pH of the skin to clean, stable and moist 🍃It’s antiseptic and antifungal properties assist in reducing scars and speed the healing process. 🍃Nourishing, improving elasticity and dullness of skin 🍃The aromatherapy scent will help #adanialovers  to feel relax and fresh. 🍃The most best effect after using this face cleanser is you will feel your skin veryyyyy soft. . ADANIA PURE LAVENDER FACE CLEANSER offers in 2 sizes, 250ml and travel size, 50ml. This travel size face cleanser is so convenient to bring anywhere👜👝👛. . Whatsapp 0102835450 for more info #Adania  #AdaniaLovers  #AmaryllisWellness  #AdaniaPureLavender  #PureLavenderTravelSize  #FreshAndGlow  #terapiinstagram  #Relax  #AromatherapyScent  #AdaniaFaceCleanser  #NormalSkin  #OilySkin  #AcneProneSkin  #CombinationSkin  - #regrann 
Pure lavender adania cleanser.... My favorite too.... best sangat pakai cleanser ni, lepas cuci muka rasa lembut je.  Sapa lagi yang suka cleanser ni? Angkat tangan🙋🙋🙋.... #adaniatestimonies #terapiinstagram #codklcc #codtamanmelati
. ADANIA IS WUDU’ FRIENDLY 🌸 Yes, dear all #adanialovers. We are wudu’ friendly 😍. . We do not need to use makeup remover or cleanse our face with face cleanser or soap bar before taking wudu’ 😉. As also we do not need to reapply ADANIA LUXURIOUS FACE OIL after washing your face or after taking your wudu’.☺️ . Just simply apply the face oil every morning after cleansing your face and even at night, it is optional if you want to use it🌹. It is advisable for #adanialovers to let the poor pores breathe at night and all you need to do is after cleasing your face, spray some ADANIA face mist and off you go to bed! Easy.🤗 . Thank you sis for your testimoni.😍 #adaniatestimonies #AdaniafaceOil #Adanialovers #AmaryllisLovers #WuduFriendly #FreshFace #terapiinstagram - #regrann
. ADANIA IS WUDU’ FRIENDLY 🌸 Yes, dear all #adanialovers . We are wudu’ friendly 😍. . We do not need to use makeup remover or cleanse our face with face cleanser or soap bar before taking wudu’ 😉. As also we do not need to reapply ADANIA LUXURIOUS FACE OIL after washing your face or after taking your wudu’.☺️ . Just simply apply the face oil every morning after cleansing your face and even at night, it is optional if you want to use it🌹. It is advisable for #adanialovers  to let the poor pores breathe at night and all you need to do is after cleasing your face, spray some ADANIA face mist and off you go to bed! Easy.🤗 . Thank you sis for your testimoni.😍 #adaniatestimonies  #AdaniafaceOil  #Adanialovers  #AmaryllisLovers  #WuduFriendly  #FreshFace  #terapiinstagram  - #regrann 
. Sekarang ni memang makin ramai pakai clay kat muka kan? Clay ni ada kandungan mineral yang tinggi dalamnya. Tapi you guys semua tahuuu tak apa kebaikan clay untuk muka? . Clay boleh membantu untuk.. ❄️Singkirkan sebum ❄️Keluarkan blackhead ❄Bukakan pori-pori yang tersumbat dan kecilkan pori-pori️ ❄️Singkirkan toksin dari kulit ❄️Melembutkan kulit ❄️Membuatkan muka bersinar ❄️Exfoliate kulit ❄️Memudarkan warna kulit . Hehe banyakkan kebaikkannya? 💃Seronok tau pakai clay kat muka, muka pun rasa sejuuukk and freshhhh je 😁. Tapi #adanialovers kena ingat, kalau pakai ADANIA clay jangan biarkan ia kering sepenuhnya tau. Biarkan ia 70-80% kering then dah boleh bilas ☺️. Pakailah clay tu 2 kali seminggu untuk result yang lebih bagus. Confirm muka #adanialovers akan lebih glowing and shiny😉😉 . ADANIA offers 4 jenis clay iaitu ADANIA BLUE SEA ALGAE HEALING MASK, ADANIA CREME IVORY AUSTRALIAN CLAY, ADANIA OLIVE GREEN CLAY atau ADANIA NUDE BEIGE AUSTRALIAN CLAY. . Dapatkan clay anda dengan whatsapp 0133096057 😉  #clay #amarylliswellness #adaniaxmizznina #australianclay #claybenefits #adania #adanialovers #beauty #organic #naturalingredients #sebum #mineral #terapiinstagram #codklcc #codtamanmelati #organicmalaysia #naturalmalaysia #kulitberminyak #kulitkering #kulitsensitif #kulitbebasjerawat #jerawat #cantikalami #cantik
. Sekarang ni memang makin ramai pakai clay kat muka kan? Clay ni ada kandungan mineral yang tinggi dalamnya. Tapi you guys semua tahuuu tak apa kebaikan clay untuk muka? . Clay boleh membantu untuk.. ❄️Singkirkan sebum ❄️Keluarkan blackhead ❄Bukakan pori-pori yang tersumbat dan kecilkan pori-pori️ ❄️Singkirkan toksin dari kulit ❄️Melembutkan kulit ❄️Membuatkan muka bersinar ❄️Exfoliate kulit ❄️Memudarkan warna kulit . Hehe banyakkan kebaikkannya? 💃Seronok tau pakai clay kat muka, muka pun rasa sejuuukk and freshhhh je 😁. Tapi #adanialovers  kena ingat, kalau pakai ADANIA clay jangan biarkan ia kering sepenuhnya tau. Biarkan ia 70-80% kering then dah boleh bilas ☺️. Pakailah clay tu 2 kali seminggu untuk result yang lebih bagus. Confirm muka #adanialovers  akan lebih glowing and shiny😉😉 . ADANIA offers 4 jenis clay iaitu ADANIA BLUE SEA ALGAE HEALING MASK, ADANIA CREME IVORY AUSTRALIAN CLAY, ADANIA OLIVE GREEN CLAY atau ADANIA NUDE BEIGE AUSTRALIAN CLAY. . Dapatkan clay anda dengan whatsapp 0133096057 😉 #clay  #amarylliswellness  #adaniaxmizznina  #australianclay  #claybenefits  #adania  #adanialovers  #beauty  #organic  #naturalingredients  #sebum  #mineral  #terapiinstagram  #codklcc  #codtamanmelati  #organicmalaysia  #naturalmalaysia  #kulitberminyak  #kulitkering  #kulitsensitif  #kulitbebasjerawat  #jerawat  #cantikalami  #cantik 
. PERASAN TAK SEMUA BOTOL ADANIA BERWARNA GELAP SEOLAH DITINTED? . Ini adalah kerana ADANIA tidak mengandungi sebarang bahan pengawet🌹. Jadi, botol ADANUA kenalah gelap supaya kandungannya tak terlalu terdedah dengan cahaya, haba dan panas . ADANIA FACE MIST ni boleh digunakan bila-bila masa untuk menyegarkan dan melembabkan kulit.  Jadi kadang-kadang ada orang letak face mist ni dalam kereta.  A big NO! NO! NO!  JANGAN TINGGALKAN FACE MISET ADANIA DALAM KERETA. Kerana kualiti face mist akan berkurang akibat terdedah dengan haba panas.  Jika dijaga dengan elok, Face mist ni boleh bertahan sehingga 4 bulan tau. Berbaloi sangat. 😉 . Yang belum ada face mist ni boleh beli dengan whatsapp 0102835450.  #Adania #AdaniaLovers #AdaniaFaceMist #AmaryllisWellness #Fresh&HydratedSkin #FreshSkin #HealthySkin #NaturalIngredients #Organik #NoPreservatives  #terapiinstagram #rose #jasmin #facemist #toner #produknatural #produkorganic #klcc #tamanmelati #adaniakl #codklcc #codtamanmelati
. PERASAN TAK SEMUA BOTOL ADANIA BERWARNA GELAP SEOLAH DITINTED? . Ini adalah kerana ADANIA tidak mengandungi sebarang bahan pengawet🌹. Jadi, botol ADANUA kenalah gelap supaya kandungannya tak terlalu terdedah dengan cahaya, haba dan panas . ADANIA FACE MIST ni boleh digunakan bila-bila masa untuk menyegarkan dan melembabkan kulit. Jadi kadang-kadang ada orang letak face mist ni dalam kereta. A big NO! NO! NO! JANGAN TINGGALKAN FACE MISET ADANIA DALAM KERETA. Kerana kualiti face mist akan berkurang akibat terdedah dengan haba panas. Jika dijaga dengan elok, Face mist ni boleh bertahan sehingga 4 bulan tau. Berbaloi sangat. 😉 . Yang belum ada face mist ni boleh beli dengan whatsapp 0102835450. #Adania  #AdaniaLovers  #AdaniaFaceMist  #AmaryllisWellness  #Fresh &HydratedSkin #FreshSkin  #HealthySkin  #NaturalIngredients  #Organik  #NoPreservatives  #terapiinstagram  #rose  #jasmin  #facemist  #toner  #produknatural  #produkorganic  #klcc  #tamanmelati  #adaniakl  #codklcc  #codtamanmelati 
. SOAP BAR VS FACE CLEANSER? MANA LAGI BAGUS? . Dua dua soap bar dengan face cleanser best 😍. Dua dua organic and mengandungi natural ingredients. Tapi ada few properties yang you guys kena look into before purchase antara soap bar atau face cleanser tau.☺️ . 💎Anti ageing properties. ADANIA Sweet Orange and ADANIA Lavender ada anti ageing properties. Dia akan melambatkan penuaan. Sangat disarankan for those yang 👩🏻berumur 26 tahun dan keatas untuk pakai Face Cleanser instead of Soap Bar. 💎Soap Bar harganya lebih murah dari Face Cleanser. Kalau you guy yang limited budget tu boleh lah beli Soap Bar, tapi Soap Bar takda anti ageing properties tau. So teenagers atau yang berumur bawah 26 sangat bagus tau.💁🏻 💎Lelaki boleh guna ADANIA Charcoal Soap Bar sebab direka khas untuk orang yang berkulit berminyak dan berjerawat👨🏻👩🏻. Dan ADANIA Pure Soap Bar boleh dipakai oleh semuaaaaaa peringkat umur termasuk baby dan ibu mengandung. Orang yang nak menunaikan ibadah haji atau umrah pun elok gunakan ADANIA Pure Soap Bar sebab its a basic soap. Dan yang penting kedua soap bar ni 2 in 1 tau🙆🏻. 💎Face Cleanser boleh dicampur dengan organic brown sugar untuk dijadikan scrub muka. Tapi unfortunately soap bar tak boleh nak campur dengan any substances because physical dia sebagai soap bar kan.🙋🏻 . Haaaa banyakkan perbezaannya. Basically, you guys kena pilih antara Face cleanser or soap bar based on these factors above.😌 . Whatsapp 0102835450 to purchased.  #AnaryllisWellness #Adania #AdaniaLovers #SoapBar #FaceCleanser #SoapBarVSFaceCleanser #GlowingFresh #FreshSkin #HealthySkin #terapiinstagram #codklcc #codtamanmelati #pv2 #tamanmelati #klcc #NaturalIngredients #Organic #sabun
. SOAP BAR VS FACE CLEANSER? MANA LAGI BAGUS? . Dua dua soap bar dengan face cleanser best 😍. Dua dua organic and mengandungi natural ingredients. Tapi ada few properties yang you guys kena look into before purchase antara soap bar atau face cleanser tau.☺️ . 💎Anti ageing properties. ADANIA Sweet Orange and ADANIA Lavender ada anti ageing properties. Dia akan melambatkan penuaan. Sangat disarankan for those yang 👩🏻berumur 26 tahun dan keatas untuk pakai Face Cleanser instead of Soap Bar. 💎Soap Bar harganya lebih murah dari Face Cleanser. Kalau you guy yang limited budget tu boleh lah beli Soap Bar, tapi Soap Bar takda anti ageing properties tau. So teenagers atau yang berumur bawah 26 sangat bagus tau.💁🏻 💎Lelaki boleh guna ADANIA Charcoal Soap Bar sebab direka khas untuk orang yang berkulit berminyak dan berjerawat👨🏻👩🏻. Dan ADANIA Pure Soap Bar boleh dipakai oleh semuaaaaaa peringkat umur termasuk baby dan ibu mengandung. Orang yang nak menunaikan ibadah haji atau umrah pun elok gunakan ADANIA Pure Soap Bar sebab its a basic soap. Dan yang penting kedua soap bar ni 2 in 1 tau🙆🏻. 💎Face Cleanser boleh dicampur dengan organic brown sugar untuk dijadikan scrub muka. Tapi unfortunately soap bar tak boleh nak campur dengan any substances because physical dia sebagai soap bar kan.🙋🏻 . Haaaa banyakkan perbezaannya. Basically, you guys kena pilih antara Face cleanser or soap bar based on these factors above.😌 . Whatsapp 0102835450 to purchased. #AnaryllisWellness  #Adania  #AdaniaLovers  #SoapBar  #FaceCleanser  #SoapBarVSFaceCleanser  #GlowingFresh  #FreshSkin  #HealthySkin  #terapiinstagram  #codklcc  #codtamanmelati  #pv2  #tamanmelati  #klcc  #NaturalIngredients  #Organic  #sabun 
. Have you experienced skin peel, dryness, dry patches at certain areas or itchiness and flaky skin? Some people even have oily skin but also experience peeling and dryness at the same time. So how to reduce it then? . Here are some basic and simple ways that you can try to reduce dryness: . ❄️ Use coconut oil ! It is a great option to decrease dryness. Do the oil cleansing method where you rub coconut oil onto your skin and then wash it with a wet towel or cotton pad. It will remove peeling skin softly. Adania's soap bars and face cleansers have coconut oils inside it that can help clean the skin and moisturize it as well . ❄️ Try honey to super moisturize the skin. Honey is known for its moisturizing properties apart from antibacterial properties. So for those who has dry skin and acne skin, give honey a try. Use it as a mask on its own or mix it with yogurt. Mix with oatmeal to create a mild scrub to remove dead skin. Adania has its own Organic Honey Soap Bar that you can try as well ! It uses real honey and will clean out the skin while leaving it moisturize. It can even remove light makeup 😉 . ❄️ Always drink lots of water ! Water is crucial for the body and lack of water intake will result in skin becoming dry and flaky . ❄️ Avoid being in an air conditioned place for too long as it can dry out the skin. Use Adania's Face Mists (Absolute Rose / Jasmine Bloom) to hydrate the skin from the outside. Add on Luxurious Organic Face Oil every morning to moisturize the skin well. Use at night and apply onto dry patches to reduce it and soothe the itchiness or flakiness . ❄️ Exfoliate at least once a week. Scrub your skin with oatmeal / brown sugar which is softer to the skin. Scrubbing off dead skin cells every week will reveal a softer and supple skin. After scrubbing, massage the skin with natural oils or natural body butter to moisturize it . ❄️ Avoid taking bath in hot water as too much hot water can dry out the skin . ❄️ Use natural products ! Avoid using chemically based products as some of it contains ingredients that will dry out the skin. If you need another easier solution, just use Adania 😊 . . #adania #terapiinstagram
. Have you experienced skin peel, dryness, dry patches at certain areas or itchiness and flaky skin? Some people even have oily skin but also experience peeling and dryness at the same time. So how to reduce it then? . Here are some basic and simple ways that you can try to reduce dryness: . ❄️ Use coconut oil ! It is a great option to decrease dryness. Do the oil cleansing method where you rub coconut oil onto your skin and then wash it with a wet towel or cotton pad. It will remove peeling skin softly. Adania's soap bars and face cleansers have coconut oils inside it that can help clean the skin and moisturize it as well . ❄️ Try honey to super moisturize the skin. Honey is known for its moisturizing properties apart from antibacterial properties. So for those who has dry skin and acne skin, give honey a try. Use it as a mask on its own or mix it with yogurt. Mix with oatmeal to create a mild scrub to remove dead skin. Adania has its own Organic Honey Soap Bar that you can try as well ! It uses real honey and will clean out the skin while leaving it moisturize. It can even remove light makeup 😉 . ❄️ Always drink lots of water ! Water is crucial for the body and lack of water intake will result in skin becoming dry and flaky . ❄️ Avoid being in an air conditioned place for too long as it can dry out the skin. Use Adania's Face Mists (Absolute Rose / Jasmine Bloom) to hydrate the skin from the outside. Add on Luxurious Organic Face Oil every morning to moisturize the skin well. Use at night and apply onto dry patches to reduce it and soothe the itchiness or flakiness . ❄️ Exfoliate at least once a week. Scrub your skin with oatmeal / brown sugar which is softer to the skin. Scrubbing off dead skin cells every week will reveal a softer and supple skin. After scrubbing, massage the skin with natural oils or natural body butter to moisturize it . ❄️ Avoid taking bath in hot water as too much hot water can dry out the skin . ❄️ Use natural products ! Avoid using chemically based products as some of it contains ingredients that will dry out the skin. If you need another easier solution, just use Adania 😊 . . #adania  #terapiinstagram 
ADAKAH KULIT ANDA SENSITIF?  DAN ANDA TERTANYA-TANYA ADAKAH CLAY MASK YANG SESUAI UNTUK KULIT ANDA? . Clay bertindak sebagai agent untuk membantu memulihkan kulit 😉. Terutama yang sedang mengalami healing crisis, kami cadangkan untuk pakai clay 2 kali seminggu 😉. . . ADANIA CREME IVORY AUSTRALIAN CLAY 🍃 ni adalah clay yang paling lembut untuk kulit terutama yang kulit sensitif. 🌻Clay ni menyerap semua kekotoran dari kulit 🌻Boleh detoks from sebum and sweat 🌻Ada antiseptic properties 🌻Akan stimulate pengedaran darah dan lymph system  Lepas dah bilas clay, you guys akan rasa kulit lembuttt dan rasa macam nak belai belai je muka sendiri hehe 😘. Selain dia membantu untuk exfoliate skin, dia juga membantu untuk sekatakan tona kulit .  Untuk info lanjut whatsapp 0102835450.😉 #AmaryllisWellness #Adania #Adanialovers #ClayForSensitiveSkin #SensitiveSkin #Clay #ADANAICremeIvory #kulitsensitif #cantik #cantikalami #terapiinstagram - #regrann
ADAKAH KULIT ANDA SENSITIF? DAN ANDA TERTANYA-TANYA ADAKAH CLAY MASK YANG SESUAI UNTUK KULIT ANDA? . Clay bertindak sebagai agent untuk membantu memulihkan kulit 😉. Terutama yang sedang mengalami healing crisis, kami cadangkan untuk pakai clay 2 kali seminggu 😉. . . ADANIA CREME IVORY AUSTRALIAN CLAY 🍃 ni adalah clay yang paling lembut untuk kulit terutama yang kulit sensitif. 🌻Clay ni menyerap semua kekotoran dari kulit 🌻Boleh detoks from sebum and sweat 🌻Ada antiseptic properties 🌻Akan stimulate pengedaran darah dan lymph system Lepas dah bilas clay, you guys akan rasa kulit lembuttt dan rasa macam nak belai belai je muka sendiri hehe 😘. Selain dia membantu untuk exfoliate skin, dia juga membantu untuk sekatakan tona kulit . Untuk info lanjut whatsapp 0102835450.😉 #AmaryllisWellness  #Adania  #Adanialovers  #ClayForSensitiveSkin  #SensitiveSkin  #Clay  #ADANAICremeIvory  #kulitsensitif  #cantik  #cantikalami  #terapiinstagram  - #regrann 
@Regrann from @amarylliswellness -  Not just ice could be soooo nice to be drink during a hot sunny day ❄️, but ice could be also be a beauty tips for whoever wants additional tips for their skin. 👩🏻 . Ice can help our face to 🐸Refreshes skin, makes it glow and gives a dewy look 🐸Improves Blood Circulation 🐸Minimise open pores 🐸Prevents premature ageing and wrinkles 🐸Reduce redness and swelling  And hey, before going to bed tonight, why don’t you just try and put 2 ice cubes in a cloth and massage it on your face before you go off to bed. Make it a routine. . Buuuttttt guys, 🙅🏻do not apply ice cube directly on your skin because it can break your delicate capillary, instead put it in a cloth, and you can use it straight away💆🏻. You can try this after cleansing your face with ADANIA SWEET ORANGE FACE CLEANSER. But don’t forget after massaging your face with ice, you can spray some ADANIA ABSOLUTE REFRESHING ROSE or ADANIA BLOOM FACE & BODY MIST.🙆🏻 😉 #AmaryllisWellness #Adania #AdaniaLovers #IceCubes #ice #FaceCleanser #BodyMist #FaceMist #SweetOrange #Refreshing #GlowAndDewy #terapiinstagram #codklcc  #codtamanmelati #rose - #regrann
@Regrann from @amarylliswellness - Not just ice could be soooo nice to be drink during a hot sunny day ❄️, but ice could be also be a beauty tips for whoever wants additional tips for their skin. 👩🏻 . Ice can help our face to 🐸Refreshes skin, makes it glow and gives a dewy look 🐸Improves Blood Circulation 🐸Minimise open pores 🐸Prevents premature ageing and wrinkles 🐸Reduce redness and swelling And hey, before going to bed tonight, why don’t you just try and put 2 ice cubes in a cloth and massage it on your face before you go off to bed. Make it a routine. . Buuuttttt guys, 🙅🏻do not apply ice cube directly on your skin because it can break your delicate capillary, instead put it in a cloth, and you can use it straight away💆🏻. You can try this after cleansing your face with ADANIA SWEET ORANGE FACE CLEANSER. But don’t forget after massaging your face with ice, you can spray some ADANIA ABSOLUTE REFRESHING ROSE or ADANIA BLOOM FACE & BODY MIST.🙆🏻 😉 #AmaryllisWellness  #Adania  #AdaniaLovers  #IceCubes  #ice  #FaceCleanser  #BodyMist  #FaceMist  #SweetOrange  #Refreshing  #GlowAndDewy  #terapiinstagram  #codklcc  #codtamanmelati  #rose  - #regrann 
Look good without makeup with a polished pout.  Exfoliate your lips and hydrate with ADANIA Lip Balm for a smooth healthy lips.  Our lip balm is made with pure natural ingredients, safe for everybody's use including kids.  Butter up!  RM18. Whatsapp 0102835450 to purchase.  #adaniaskincare #adanialipbalm #nomakeup #kulitkering #bibir #bibirmerah #bibirgelap #bibirmenggelupas #terapiinstagram #cantiksemulajadi #cantikalami
Selamat pagi semua!! Mulakan harini dengan gembira dan kasih sayang...😊 #naturalmalaysia #organikmalaysia #adania #madeinmalaysia #terapiinstagram #codklcc #codtamanmelati
. Kecil tapi powerful, Ringan tapi byk kegunaan, ini lah MAGICAL CAMELLIA EYE SERUM!!! Selain drp membantu mengurangkan lingkaran gelap bawah mata, eye serum ni sesuai tau utk memberikan kesegaran serta memadam garis halus.  Kegunaan lain juga sebagai minyak kutikel kuku, vitamin hujung rambut serta moisturize kawasan kering seperti siku lutut dan sebagainya. Antara item yg harus ada dlm handbag/bilik anda.1 botol boleh tahan sehingga lebih 8 bulan.  Tips : campur 5 titis eye serum bersama 1 cawan air yg tlh dimasak,kacau sebati.Masukkan dlm bekas ais kiub,bekukan.  Selepas apply dan bilas Adania Clay anda boleh mengunakan Magical Camelia Ice Cube utk mengecilkan pori2 dan menegangkan kulit terutamanya bahagian mata. Hasilnya kulit lembut, glowing serta bersih licin.  Seminggu sekali sudah memadai.😘😙 Selamat berhome spa ya!  #eyeserum #adaniaeyeserum #naturalmalaysia #organikmalaysia #semulajadi #cantiksemulajadi #sihat #bebasbahamkimia #terapiinstagram #codklcc #codtanmelati
. Kecil tapi powerful, Ringan tapi byk kegunaan, ini lah MAGICAL CAMELLIA EYE SERUM!!! Selain drp membantu mengurangkan lingkaran gelap bawah mata, eye serum ni sesuai tau utk memberikan kesegaran serta memadam garis halus. Kegunaan lain juga sebagai minyak kutikel kuku, vitamin hujung rambut serta moisturize kawasan kering seperti siku lutut dan sebagainya. Antara item yg harus ada dlm handbag/bilik anda.1 botol boleh tahan sehingga lebih 8 bulan. Tips : campur 5 titis eye serum bersama 1 cawan air yg tlh dimasak,kacau sebati.Masukkan dlm bekas ais kiub,bekukan. Selepas apply dan bilas Adania Clay anda boleh mengunakan Magical Camelia Ice Cube utk mengecilkan pori2 dan menegangkan kulit terutamanya bahagian mata. Hasilnya kulit lembut, glowing serta bersih licin. Seminggu sekali sudah memadai.😘😙 Selamat berhome spa ya! #eyeserum  #adaniaeyeserum  #naturalmalaysia  #organikmalaysia  #semulajadi  #cantiksemulajadi  #sihat  #bebasbahamkimia  #terapiinstagram  #codklcc  #codtanmelati