• organic_war
    ADANIA - Organic Skincare
    @organic_war

Images by organic_war

Reposting @organic_war: ⠀ ...⠀ "Pakai tudung sehari-hari sampai rambut bau kepam. Buka je tudung, tudia banyak rambut dan kelemumur keguguran macam salji. Kulit kepala pula mula rasa gatal-gatal!"⠀ ⠀ Haaa, siapa ada masalah tersebut? Cecite cecite..😉 Macam Kak Sofi, masalah utama adalah gatal dan rambut gugur. Dengan masalah PCOS Kak Sofi ni, lagi teruk rambut gugur. Dah nipis dah pun rambut.⠀ ⠀ Tapi sejak Kak Sofi guna set penjagaan rambut adania ni (dari shampu adania yang lama dan baru), rambut dah kurang gugur dan nampak tebal dah. Suka sangat.⠀ ⠀ Dalam set penjagaan rambut Adania ada PEPPERMINT CRUSH TREATMENT SHAMPOO dan COTTON CANDY HAIR MASK⠀ ⠀ APA YG BESTNYA SHAMPOO NI?⠀ 🍀Paling suka sbb ada effect cooling gitu, ni kalau ada migrain ke pening2 ke nescaya boleh redakan😂 sebab kandungan peppermint dalamnya memang dah terkenal dapat kurangkan sakit kepala.⠀ 🍀Pastu,suka juga dgn buih dia yg tak mengeringkan kulit kepala, kudos to team formulation, tanpa SLES & SLS kami dpt hasilkan shampoo yg kaya buihhh yuhhuuuuu.⠀ 🍀Rambut oily & gatal-gatal betul-betul kurang!⠀ 🍀Rasa segar tu kalau pakai tudung pun masih terasa, takde masalah rambut berbau dah lepas ni!⠀ 🍀Kandungan rosemary dalam shampu ini dapat menguatkan akar rambut sekaligus mengurangkan rambut gugur⠀ ⠀ COTTON CANDY HAIR MASK PULA?😏⠀ 🍊 menjadikan rambut anda lembab, lembut, bersinar dan mudah diurus⠀ 🍊 memberi nutrien pada rambut anda menjadikan rambut lebih sihat, tak rapuh dan mudah putus⠀ 🍊 mengurangkan healing krisis. Jika anda pertama kali menggunakan shampu adania, rambut anda akan terasa kesat sikit. Dengan penggunaan shampu yang konsisten, rambut anda akan jadi lembut semula. Dan hanya perlu guna cotton candy seminggu sekali sahaja.⠀ ⠀ Haaa apalagi, jom dapatkan!⠀ ⠀ Promosi istimewa bulan July!⠀ ⠀ RM95 sahaja termasuk kos pos untuk set penjagaan rambut ni atau dengan sebarang pembelian produk Adania yg mengandungi set ini.⠀ ⠀ Berbaloi sangat set ni, satu set boleh tahan sehingga 4 bulan (bergantung kepada cara penggunaan)⠀ Jom whatsapp Kak Sofi di 0193016450."⠀ ⠀ #TeamMWAmethyst #wehavehaveyo #adania #adaniatamanmelati #terapiinstagram #naturalshampoo #rambutgugur #naturalmalaysia
Reposting @organic_war: ⠀ ...⠀ "Pakai tudung sehari-hari sampai rambut bau kepam. Buka je tudung, tudia banyak rambut dan kelemumur keguguran macam salji. Kulit kepala pula mula rasa gatal-gatal!"⠀ ⠀ Haaa, siapa ada masalah tersebut? Cecite cecite..😉 Macam Kak Sofi, masalah utama adalah gatal dan rambut gugur. Dengan masalah PCOS Kak Sofi ni, lagi teruk rambut gugur. Dah nipis dah pun rambut.⠀ ⠀ Tapi sejak Kak Sofi guna set penjagaan rambut adania ni (dari shampu adania yang lama dan baru), rambut dah kurang gugur dan nampak tebal dah. Suka sangat.⠀ ⠀ Dalam set penjagaan rambut Adania ada PEPPERMINT CRUSH TREATMENT SHAMPOO dan COTTON CANDY HAIR MASK⠀ ⠀ APA YG BESTNYA SHAMPOO NI?⠀ 🍀Paling suka sbb ada effect cooling gitu, ni kalau ada migrain ke pening2 ke nescaya boleh redakan😂 sebab kandungan peppermint dalamnya memang dah terkenal dapat kurangkan sakit kepala.⠀ 🍀Pastu,suka juga dgn buih dia yg tak mengeringkan kulit kepala, kudos to team formulation, tanpa SLES & SLS kami dpt hasilkan shampoo yg kaya buihhh yuhhuuuuu.⠀ 🍀Rambut oily & gatal-gatal betul-betul kurang!⠀ 🍀Rasa segar tu kalau pakai tudung pun masih terasa, takde masalah rambut berbau dah lepas ni!⠀ 🍀Kandungan rosemary dalam shampu ini dapat menguatkan akar rambut sekaligus mengurangkan rambut gugur⠀ ⠀ COTTON CANDY HAIR MASK PULA?😏⠀ 🍊 menjadikan rambut anda lembab, lembut, bersinar dan mudah diurus⠀ 🍊 memberi nutrien pada rambut anda menjadikan rambut lebih sihat, tak rapuh dan mudah putus⠀ 🍊 mengurangkan healing krisis. Jika anda pertama kali menggunakan shampu adania, rambut anda akan terasa kesat sikit. Dengan penggunaan shampu yang konsisten, rambut anda akan jadi lembut semula. Dan hanya perlu guna cotton candy seminggu sekali sahaja.⠀ ⠀ Haaa apalagi, jom dapatkan!⠀ ⠀ Promosi istimewa bulan July!⠀ ⠀ RM95 sahaja termasuk kos pos untuk set penjagaan rambut ni atau dengan sebarang pembelian produk Adania yg mengandungi set ini.⠀ ⠀ Berbaloi sangat set ni, satu set boleh tahan sehingga 4 bulan (bergantung kepada cara penggunaan)⠀ Jom whatsapp Kak Sofi di 0193016450."⠀ ⠀ #TeamMWAmethyst  #wehavehaveyo  #adania  #adaniatamanmelati  #terapiinstagram  #naturalshampoo  #rambutgugur  #naturalmalaysia 
LIANG PORI BESAR? SAMPAI NAMPAK KULIT MUKA TAK SEKATA? KULIT PULA JENIS KERING/SENSITIF. MERAH DAN PEDIH JE KULIT.  Tadi Kak Sofi dah bagi tips untuk kecilkan pori-pori. Kalau malas nak amalkan, sembur aje JASMINE BLOOM FACE & BODY MIST😄. Senang dan jimat masa. Kulit sensitif pun sangat sesuai pakai mist ni.  Jasmine Bloom ni bertindak sebagai toner dan penyegar u tuk kulit kita. Iamengandungi minyak pati (essential oil) bunga melur. Selain dapat kecilkan pori-pori, ia juga bertindak:  1. Memudarkan parut jerawat  2. Melembabkan kulit yang kering  3. Meredakan kulit yang sensitif dan radang kulit seperti ekzema  4. Solekan tahan lebih lama  5. Mengurangkan stress dan meningkatkan keyakinan diri.  Dan boleh juga guna di badan sebagai wangian dan mengurangkan bau badan.  Selalu Kak Sofi sarankan pada kastemer yang mengalami kulit kering atau sensitif untuk guna Jasmine Bloom Body & Face Mist ni.  Guna selepas cuci muka dan bila-bila masa bila anda perlu segarkan diri!  Kulit sensitif? Guna bersama PURE SOAP BAR, LUXURIOUS ORGANIC FACE OIL dan CREMÉ IVORY AUSTRALIAN CLAY  Meh whatsapp Kak Sofi untuk info lanjut @ belian. . 📲 0193016450 📲 0193016450 📲 0193016450  #TeamMWAmethyst #sensitiveskin #dryskin #openpore #kulitsensitif #kulitkering #facemist #wehavehaveyo #terapiinstagram #adania #adaniakl #codtamanmelati #codtamanmelawati #codwangsaju #essentialoilmalaysia #essentialoilsmalaysia #essentialoil #essentialoils #jasmine #bungamelur #melur #jasmineessentialoil
LIANG PORI BESAR? SAMPAI NAMPAK KULIT MUKA TAK SEKATA? KULIT PULA JENIS KERING/SENSITIF. MERAH DAN PEDIH JE KULIT. Tadi Kak Sofi dah bagi tips untuk kecilkan pori-pori. Kalau malas nak amalkan, sembur aje JASMINE BLOOM FACE & BODY MIST😄. Senang dan jimat masa. Kulit sensitif pun sangat sesuai pakai mist ni. Jasmine Bloom ni bertindak sebagai toner dan penyegar u tuk kulit kita. Iamengandungi minyak pati (essential oil) bunga melur. Selain dapat kecilkan pori-pori, ia juga bertindak: 1. Memudarkan parut jerawat 2. Melembabkan kulit yang kering 3. Meredakan kulit yang sensitif dan radang kulit seperti ekzema 4. Solekan tahan lebih lama 5. Mengurangkan stress dan meningkatkan keyakinan diri. Dan boleh juga guna di badan sebagai wangian dan mengurangkan bau badan. Selalu Kak Sofi sarankan pada kastemer yang mengalami kulit kering atau sensitif untuk guna Jasmine Bloom Body & Face Mist ni. Guna selepas cuci muka dan bila-bila masa bila anda perlu segarkan diri! Kulit sensitif? Guna bersama PURE SOAP BAR, LUXURIOUS ORGANIC FACE OIL dan CREMÉ IVORY AUSTRALIAN CLAY Meh whatsapp Kak Sofi untuk info lanjut @ belian. . 📲 0193016450 📲 0193016450 📲 0193016450 #TeamMWAmethyst  #sensitiveskin  #dryskin  #openpore  #kulitsensitif  #kulitkering  #facemist  #wehavehaveyo  #terapiinstagram  #adania  #adaniakl  #codtamanmelati  #codtamanmelawati  #codwangsaju  #essentialoilmalaysia  #essentialoilsmalaysia  #essentialoil  #essentialoils  #jasmine  #bungamelur  #melur  #jasmineessentialoil 
Pori-pori besar ek?  Meh nak bagi tips tuk kecilkan liang pori tu.  TIPS 1 ====== Bancuh baking soda bersama air sampai jadi pes. Sapu di tempat pori besar tu.  Then bilas. Amalkan 2-3 kali seminggu. Boleh juga bancur bersama jus lemon.  TIPS 2 ====== Balut kiub ais dengan kain. Tekap pada muka selama 10-30 minit.  TIPS 3 ====== 2 biji putih telur dan separuh biji jus lemon. Bancuh dan tepek di muka. Biarkan 30 minit kemudian bilas.  Selamat mencuba ya!!!😊 #TeamMWAmethyst #tipskecantikan #largepore #poriporibesar #liangporibesar #telur #lemon #wehavehaveyo avehave #bakingsoda #ais #beautyhacks #terapiinstagram
Pori-pori besar ek? Meh nak bagi tips tuk kecilkan liang pori tu. TIPS 1 ====== Bancuh baking soda bersama air sampai jadi pes. Sapu di tempat pori besar tu. Then bilas. Amalkan 2-3 kali seminggu. Boleh juga bancur bersama jus lemon. TIPS 2 ====== Balut kiub ais dengan kain. Tekap pada muka selama 10-30 minit. TIPS 3 ====== 2 biji putih telur dan separuh biji jus lemon. Bancuh dan tepek di muka. Biarkan 30 minit kemudian bilas. Selamat mencuba ya!!!😊 #TeamMWAmethyst  #tipskecantikan  #largepore  #poriporibesar  #liangporibesar  #telur  #lemon  #wehavehaveyo  avehave #bakingsoda  #ais  #beautyhacks  #terapiinstagram 
AKIBAT NAK PUTIH, KULIT JADI PEDIH DAN SENANG SUNBURN LEPAS GUNA PRODUK XXX. YA! MEMANG PUTIH TAPI LEPAS TU KULIT JADI SENSITIF. BILA BERHENTIJE GUNA PRODUK TU, TERUS MUKA JADI KUSAM😧. . . Alahai, sedihnya bila jadi macamni. Ni semua gara-gara bahan pemutih toksik yang ada dalam produk tu. Ia memutihkan kulit tetapi membuatkan kulit menipis dan rosak.  Jangan sedih. Jom Kak Sofi bantu pulihkan balik kulit anda. Sekaligus mencerahkan kulit secara semulajadi. Yang penting anda mesti bersabar semasa proses pemulihan kulit.  ADANIA BOTANICAL BRIGHTENING SOAP adalah jawapannya bagi anda yang mahu kulit cerah semulajadi dan sekaligus menyihatkan kulit anda. .  Soap ini mengandungi minyak pati (essential oil) BERGAMOT dan CEDARWOOD yang dapat: ✔Pudarkan parut dan jeragat ✔Seimbangkan pengeluaran melatonin untuk jadikan tona kulit cerah sekata ✔Seimbangkan pengeluaran minyak ✔Bersihkan kotoran dan pori-pori tersumbat ✔Baiki struktur kulit dan jadikan kulit sihat dan berseri-seri.  Tidak, soap ni takkan bagi anda putih dalam masa yang pantas. Hanya produk pemutih yang ada bahan kimia bahaya je yang bagi kulit putih cepat.  Botanical Brightening Soap?Adalah natural dan organik. Dengan penggunaan yang konsisten, anda akan nampak kulit anda makin cerah dan tona kulit sekata. Guna sekali dgn award winning serum kami, ADANIA LUXURIOUS ORGANIC FACE OIL untuk bantu cepatkan proses pemulihan kulit anda 😘✨ . Sesuai utk : Semua jenis kulit . Harga : RM30 exc postage  Dapatkan sekarang dari Kak Sofi, WhatsApp untuk pertanyaan lanjut @ belian: . 📲 0193016450 📲 0193016450 📲 0193016450  #TeamMWAmethyst #Adaniakl #essentialoilmalaysia #essentialoilsmalaysia #adaniawangsamaju #adaniabrighteningsoap #adanialovers #wehavehaveyo #adania #sayajualadania #terapiinstagram #adaniaregistereddistributors #sabunorganik #sabunmencerahorganik
AKIBAT NAK PUTIH, KULIT JADI PEDIH DAN SENANG SUNBURN LEPAS GUNA PRODUK XXX. YA! MEMANG PUTIH TAPI LEPAS TU KULIT JADI SENSITIF. BILA BERHENTIJE GUNA PRODUK TU, TERUS MUKA JADI KUSAM😧. . . Alahai, sedihnya bila jadi macamni. Ni semua gara-gara bahan pemutih toksik yang ada dalam produk tu. Ia memutihkan kulit tetapi membuatkan kulit menipis dan rosak. Jangan sedih. Jom Kak Sofi bantu pulihkan balik kulit anda. Sekaligus mencerahkan kulit secara semulajadi. Yang penting anda mesti bersabar semasa proses pemulihan kulit. ADANIA BOTANICAL BRIGHTENING SOAP adalah jawapannya bagi anda yang mahu kulit cerah semulajadi dan sekaligus menyihatkan kulit anda. . Soap ini mengandungi minyak pati (essential oil) BERGAMOT dan CEDARWOOD yang dapat: ✔Pudarkan parut dan jeragat ✔Seimbangkan pengeluaran melatonin untuk jadikan tona kulit cerah sekata ✔Seimbangkan pengeluaran minyak ✔Bersihkan kotoran dan pori-pori tersumbat ✔Baiki struktur kulit dan jadikan kulit sihat dan berseri-seri. Tidak, soap ni takkan bagi anda putih dalam masa yang pantas. Hanya produk pemutih yang ada bahan kimia bahaya je yang bagi kulit putih cepat. Botanical Brightening Soap?Adalah natural dan organik. Dengan penggunaan yang konsisten, anda akan nampak kulit anda makin cerah dan tona kulit sekata. Guna sekali dgn award winning serum kami, ADANIA LUXURIOUS ORGANIC FACE OIL untuk bantu cepatkan proses pemulihan kulit anda 😘✨ . Sesuai utk : Semua jenis kulit . Harga : RM30 exc postage Dapatkan sekarang dari Kak Sofi, WhatsApp untuk pertanyaan lanjut @ belian: . 📲 0193016450 📲 0193016450 📲 0193016450 #TeamMWAmethyst  #Adaniakl  #essentialoilmalaysia  #essentialoilsmalaysia  #adaniawangsamaju  #adaniabrighteningsoap  #adanialovers  #wehavehaveyo  #adania  #sayajualadania  #terapiinstagram  #adaniaregistereddistributors  #sabunorganik  #sabunmencerahorganik 
Yuhuuuu.. Kak Sofi nak share satu resepi masker mencerahkan  kulit. ⠀ ⠀ Resepi ni Kak Sofi dapat dari kawan. Dia selalu guna resepi ni bila muka dia sunburn. Memang berkesanlah mencerahkan kulit akibat sunburn ni. Jerawat pun boleh kecut.⠀ ⠀ Bahan-bahannya:⠀ ⠀ 1. 2 sudu kecil susu tepung bayi. Tak kisahlah brand apa pun, asalkan bayi punya⠀ ⠀ 2. 1 sudu kecil pes asam jawa⠀ ⠀ 3. Air⠀ ⠀ Bancuh semua bahan tu sampai jadi cecair likat. Sapu kat muka dan biarkan selama 30 minit. Kemudian, bilas dengan air. Siap!!!!! ⠀ Senangkan? Sapa ada baby tu, sambil-sambil bancuh susu baby amek sikit buat masker😉. Selamat mencuba! ⠀ #brighteningmask #diymasker #diyskincare #TeamMWAmethyst #asamjawa #susutepung #terapiinstagram #naturalskincare #kulitsunburn #sunburnremedy #kulitputih #kulitcerah #babymilk #adania #tipskecantikan #tipskulitcerah #tipskulitcantik
Yuhuuuu.. Kak Sofi nak share satu resepi masker mencerahkan kulit. ⠀ ⠀ Resepi ni Kak Sofi dapat dari kawan. Dia selalu guna resepi ni bila muka dia sunburn. Memang berkesanlah mencerahkan kulit akibat sunburn ni. Jerawat pun boleh kecut.⠀ ⠀ Bahan-bahannya:⠀ ⠀ 1. 2 sudu kecil susu tepung bayi. Tak kisahlah brand apa pun, asalkan bayi punya⠀ ⠀ 2. 1 sudu kecil pes asam jawa⠀ ⠀ 3. Air⠀ ⠀ Bancuh semua bahan tu sampai jadi cecair likat. Sapu kat muka dan biarkan selama 30 minit. Kemudian, bilas dengan air. Siap!!!!! ⠀ Senangkan? Sapa ada baby tu, sambil-sambil bancuh susu baby amek sikit buat masker😉. Selamat mencuba! ⠀ #brighteningmask  #diymasker  #diyskincare  #TeamMWAmethyst  #asamjawa  #susutepung  #terapiinstagram  #naturalskincare  #kulitsunburn  #sunburnremedy  #kulitputih  #kulitcerah  #babymilk  #adania  #tipskecantikan  #tipskulitcerah  #tipskulitcantik 
MALASLAH NAK PAKAI SUNSCREEN. DAH LA MUKA RASA MELEKIT TAK BERNAFAS. NAK SOLAT PUN SUSAH. NAK KENA GUNA PENCUCI BAGAI.⠀ ⠀ Kak Sofi la tu, cukup malas nak cuci muka dengan pencuci. Lagi-lagi kat surau yang ramai orang. Sekarang muka dah ada jeragat, baru terhegeh-hegeh nak pakai sunscreen. Ye, muka korang boleh ada jeragat dan cepat berkedut kalau tak pakai sunscreen tau.⠀ ⠀ Nasib baikla Adania dah ada sunscreen! LUXE NATURAL SKIN DEFENDER (LNSD) namanya. Dapatje stok LSND ni, Kak Sofi terus pakai dan terus jatuh cinta 😍😍😍.⠀ ⠀ Ye lah jatuh cintalah sebabnya:⠀ 🍃 rasa macam tak pakai apa-apa. Ringan sangat. Dah berjam-jam pakai pun muka tak jadi berminyak.⠀ .⠀ 🍃Yang paling best, LNSD ni waterbased. Jadi nak solat senang, hanya cuci dengan air je.⠀ .⠀ 🍃 Pastu tak perlu nak pakai foundation dah sebab, LSND ni bertindak sebagai foundation juga!⠀ .⠀ 🍃 Kak Sofi perasan, bila selalu pakai, muka jadi lembut mulus😊.⠀ .⠀ ⠀ Bila Kak Sofi belek-belek bahan-bahan dalamnya, patutlah! Boleh baiki kulit rupanya. Ni antara kebaikan lain LNSD:⠀ ⠀ ✔ perbaharui sel kulit agar wajah lebih berseri⠀ ✔ bantu sekatakan tona kulit⠀ ✔mengurangkan kedutan dan melembabkan kulit⠀ ✔ memudarkan jeragat⠀ ✔ mempunyai SPF 40+⠀ ✔ kaya dengan antioksida⠀ ✔ mengandungi 96% bahan natural dan organik⠀ ⠀ Banyakkan. Semua orang tahu cuaca Malaysia panas dan lembab sepanjang tahun. Jadi kenalah pakai sunscreen untuk lindungi kulit kita dari cahaya UVA dan UVB yang bahaya tu. Wajah pun nampak muda berseri je.⠀ ⠀ Tu tgk gambar Kak Sofi tu, bedak apa pun tak pakai. Just pakai moisturiser dengan LNSD je😙😙.⠀ ⠀ Meh dapatkan LNSD ni. Tak rugi invest untuk kesihatan kulit korang.⠀ ⠀ Whatsapp Kak Sofi k😊⠀ ⠀ <<<Whatsapp 0193016450>>>⠀ <<<Whatsapp 0193016450>>>⠀ <<<Whatsapp 0193016450>>>⠀ ⠀ #TeamMWAmethyst #adaniasunscreen #naturalsunscreen #adaniafoundation #naturalfoundation #terapiinstagram #codtamanmelati #codwangsamaju #codtamanmelati #organicmalaysia #naturalmalaysia #ecocert #jeragat #antipenuaan #kulitkedut #sayagunasayajual #luxenaturalskindefender
MALASLAH NAK PAKAI SUNSCREEN. DAH LA MUKA RASA MELEKIT TAK BERNAFAS. NAK SOLAT PUN SUSAH. NAK KENA GUNA PENCUCI BAGAI.⠀ ⠀ Kak Sofi la tu, cukup malas nak cuci muka dengan pencuci. Lagi-lagi kat surau yang ramai orang. Sekarang muka dah ada jeragat, baru terhegeh-hegeh nak pakai sunscreen. Ye, muka korang boleh ada jeragat dan cepat berkedut kalau tak pakai sunscreen tau.⠀ ⠀ Nasib baikla Adania dah ada sunscreen! LUXE NATURAL SKIN DEFENDER (LNSD) namanya. Dapatje stok LSND ni, Kak Sofi terus pakai dan terus jatuh cinta 😍😍😍.⠀ ⠀ Ye lah jatuh cintalah sebabnya:⠀ 🍃 rasa macam tak pakai apa-apa. Ringan sangat. Dah berjam-jam pakai pun muka tak jadi berminyak.⠀ .⠀ 🍃Yang paling best, LNSD ni waterbased. Jadi nak solat senang, hanya cuci dengan air je.⠀ .⠀ 🍃 Pastu tak perlu nak pakai foundation dah sebab, LSND ni bertindak sebagai foundation juga!⠀ .⠀ 🍃 Kak Sofi perasan, bila selalu pakai, muka jadi lembut mulus😊.⠀ .⠀ ⠀ Bila Kak Sofi belek-belek bahan-bahan dalamnya, patutlah! Boleh baiki kulit rupanya. Ni antara kebaikan lain LNSD:⠀ ⠀ ✔ perbaharui sel kulit agar wajah lebih berseri⠀ ✔ bantu sekatakan tona kulit⠀ ✔mengurangkan kedutan dan melembabkan kulit⠀ ✔ memudarkan jeragat⠀ ✔ mempunyai SPF 40+⠀ ✔ kaya dengan antioksida⠀ ✔ mengandungi 96% bahan natural dan organik⠀ ⠀ Banyakkan. Semua orang tahu cuaca Malaysia panas dan lembab sepanjang tahun. Jadi kenalah pakai sunscreen untuk lindungi kulit kita dari cahaya UVA dan UVB yang bahaya tu. Wajah pun nampak muda berseri je.⠀ ⠀ Tu tgk gambar Kak Sofi tu, bedak apa pun tak pakai. Just pakai moisturiser dengan LNSD je😙😙.⠀ ⠀ Meh dapatkan LNSD ni. Tak rugi invest untuk kesihatan kulit korang.⠀ ⠀ Whatsapp Kak Sofi k😊⠀ ⠀ <<>>⠀ <<>>⠀ <<>>⠀ ⠀ #TeamMWAmethyst  #adaniasunscreen  #naturalsunscreen  #adaniafoundation  #naturalfoundation  #terapiinstagram  #codtamanmelati  #codwangsamaju  #codtamanmelati  #organicmalaysia  #naturalmalaysia  #ecocert  #jeragat  #antipenuaan  #kulitkedut  #sayagunasayajual  #luxenaturalskindefender 
Good Morning!!! Lets get some sunshine today!  #TeamMWAmethyst #adania #terapiinstagram #organikmalaysia #naturalmalaysia
. [BARU] BOTANICAL BRIGHTENING SOAP! 🍃🌞 .  Jom dapatkan kulit cerah berseri dengan sabun muka ini yang diperkaya dengan minyak pati tumbuhan (essential oils) BERGAMOT dan CEDARWOOD.  Cedarwood merupakan sejenis pokok balak dimana a selalu digunakan untuk membuat perabut. Tetapi khasiat essential oil yang didapati dari pokok ni sangat bagus untui kulit. Ia mempunyai kebolehan pembersihan (purifying) seterusnya bantu perbaiki keadaan kulit. . Bergamot pula adalah sejenis buah sitrus. Baunya sangat menenangkan. Essential Oil  Bergamot saangat berkesan untuk membersihkan segala kekotoran pada kulit muka. Ia juga dapat seimbangkan pengeluaran minyak dan membersihkan pori-pori tersumbat.  Gabunga kedua-dua bahan ini day t menjadikan kulit anda bersih dan sihat. . Combining these 2 ingredients can unveil a cleaner and healthier skin . Jom dapatkan segera sabun ini!  Whatsapp 0193016450 . #adania #adanialovers #adaniaskincare #adaniaorganic #adaniaskincare #brighteningsoapbar #bergamot #cedarwood
. [BARU] BOTANICAL BRIGHTENING SOAP! 🍃🌞 . Jom dapatkan kulit cerah berseri dengan sabun muka ini yang diperkaya dengan minyak pati tumbuhan (essential oils) BERGAMOT dan CEDARWOOD. Cedarwood merupakan sejenis pokok balak dimana a selalu digunakan untuk membuat perabut. Tetapi khasiat essential oil yang didapati dari pokok ni sangat bagus untui kulit. Ia mempunyai kebolehan pembersihan (purifying) seterusnya bantu perbaiki keadaan kulit. . Bergamot pula adalah sejenis buah sitrus. Baunya sangat menenangkan. Essential Oil Bergamot saangat berkesan untuk membersihkan segala kekotoran pada kulit muka. Ia juga dapat seimbangkan pengeluaran minyak dan membersihkan pori-pori tersumbat. Gabunga kedua-dua bahan ini day t menjadikan kulit anda bersih dan sihat. . Combining these 2 ingredients can unveil a cleaner and healthier skin . Jom dapatkan segera sabun ini! Whatsapp 0193016450 . #adania  #adanialovers  #adaniaskincare  #adaniaorganic  #adaniaskincare  #brighteningsoapbar  #bergamot  #cedarwood 
Prepare, Protect and Preserve Your Radiant Skin ✨  Ni Kak Sofi nak cerita sikit.  Bila kita selalu terdedah pada cahaya matahari, cahaya UVA dan UVB akan rosakkan kulit kita. Menyebabkan kulit kita ada jeragat, kusam dan tak bermaya.  Cahaya UVA dan UVB dari matahari ni memecahkan kolagen dan elastin. Dua benda alah ni adalah komponen penting untuk pastikan kulit kita sihat, anjal dan berseri.  Jadi, kita perlulah melindungi kulit kita dengan sunblock.  LUXE NATURAL SKIN DEFENDER ni: --- bukan sahaja melindungi kulit kita tetapi juga melembab dan membaiki kulit kita. --- Ia juga bertindak sebagai foundation dan tinted moisturizer. --- paling best, ia mesra wudhu'. Hanya basuh dengan air sahaja. --- ia mengandungi 96% bahan organik dan mempunyai pengesahan eco-Cert.  Jom lindungi kulit anda.  Whatsapp 0193016450 sekarang!  Harga: RM129 Tahan sehingga 6 bulan.🛒 .  #adania #adaniaorganic #adaniaskincare #skindefender #ecosuncreen #ecosunblock #organicsunblock  #adaniafoundationluarbiasa  #terapiinstagram #codtamanmelati #codwangsamaju #naturalsunscreen #naturalsunblock #jeragat #mesrawuduk #mesrawudhuk #mesrawudhu #whudukfriendly #naturalskincare #teammwamethyst #organicmalaysia #naturalmalaysia
Prepare, Protect and Preserve Your Radiant Skin ✨ Ni Kak Sofi nak cerita sikit. Bila kita selalu terdedah pada cahaya matahari, cahaya UVA dan UVB akan rosakkan kulit kita. Menyebabkan kulit kita ada jeragat, kusam dan tak bermaya. Cahaya UVA dan UVB dari matahari ni memecahkan kolagen dan elastin. Dua benda alah ni adalah komponen penting untuk pastikan kulit kita sihat, anjal dan berseri. Jadi, kita perlulah melindungi kulit kita dengan sunblock. LUXE NATURAL SKIN DEFENDER ni: --- bukan sahaja melindungi kulit kita tetapi juga melembab dan membaiki kulit kita. --- Ia juga bertindak sebagai foundation dan tinted moisturizer. --- paling best, ia mesra wudhu'. Hanya basuh dengan air sahaja. --- ia mengandungi 96% bahan organik dan mempunyai pengesahan eco-Cert. Jom lindungi kulit anda. Whatsapp 0193016450 sekarang! Harga: RM129 Tahan sehingga 6 bulan.🛒 . #adania  #adaniaorganic  #adaniaskincare  #skindefender  #ecosuncreen  #ecosunblock  #organicsunblock  #adaniafoundationluarbiasa  #terapiinstagram  #codtamanmelati  #codwangsamaju  #naturalsunscreen  #naturalsunblock  #jeragat  #mesrawuduk  #mesrawudhuk  #mesrawudhu  #whudukfriendly  #naturalskincare  #teammwamethyst  #organicmalaysia  #naturalmalaysia 
Jom jom dapatkan SET DETOX DIVA dan korang berpeluang memenangi wang tunai RM888!! Meh nak cerita step Set Detox Diva yang terakhir.  STEP 3 ====== -- Haaa ni ramai tak tahu, ramai selebriti Korea menggunakan face oil sebagai pelembap untuk mendapatkan ‘healthy glow’. -- Gunakan LUXURIOUS ORGANIC FACE OIL yang cepat menyerap & tak berminyak pada kulit! -- Khasiat 4 dalam 1 bukan sahaja membantu melembapkan kulit, merawat serta mengurangkan jeragat, melindungi kulit daripada sinaran UV serta boleh digunakan sebagai alas mekap.  Meh dapatkan award winning serum ni.  Whatsapp 0193016450😊 . #adania #naturalskincare #detoxdiva #faceoil #adaniafaceoil #awardwinning #awardwinningfaceoil
Jom jom dapatkan SET DETOX DIVA dan korang berpeluang memenangi wang tunai RM888!! Meh nak cerita step Set Detox Diva yang terakhir. STEP 3 ====== -- Haaa ni ramai tak tahu, ramai selebriti Korea menggunakan face oil sebagai pelembap untuk mendapatkan ‘healthy glow’. -- Gunakan LUXURIOUS ORGANIC FACE OIL yang cepat menyerap & tak berminyak pada kulit! -- Khasiat 4 dalam 1 bukan sahaja membantu melembapkan kulit, merawat serta mengurangkan jeragat, melindungi kulit daripada sinaran UV serta boleh digunakan sebagai alas mekap. Meh dapatkan award winning serum ni. Whatsapp 0193016450😊 . #adania  #naturalskincare  #detoxdiva  #faceoil  #adaniafaceoil  #awardwinning  #awardwinningfaceoil 
Belum terlambat lagi untuk korang sertai CABARAN DETOKS DIVA dan MENANGI WANG TUNAI RM888!  Meh nak sambung step Detox Diva ni.  Step 2 ====== -- Gunakan BLUE SEA ALGAE HEALING MASK 2 kali seminggu. -- ia membantu mengecutkan jerawat -- ia memberi nutrisi pada kulit -- Ia membantu melancarkan peredaran darah di muka. --Tak hairan lah kulit anda glowing selepas menggunakan healing mask ini! . Step sebwlum  ni, sila lihhat post sebelum ni.  Mahu kulit glowing & berpeluang menang RM 888? Jom whatsapp 0193016450…! #adania #naturalskincareproducts #terapiinstagram #teammwamethyst #organikmalaysia #naturalmalaysia #organicskincare #blueseaalgaehealingmask #healingmask
Belum terlambat lagi untuk korang sertai CABARAN DETOKS DIVA dan MENANGI WANG TUNAI RM888! Meh nak sambung step Detox Diva ni. Step 2 ====== -- Gunakan BLUE SEA ALGAE HEALING MASK 2 kali seminggu. -- ia membantu mengecutkan jerawat -- ia memberi nutrisi pada kulit -- Ia membantu melancarkan peredaran darah di muka. --Tak hairan lah kulit anda glowing selepas menggunakan healing mask ini! . Step sebwlum ni, sila lihhat post sebelum ni. Mahu kulit glowing & berpeluang menang RM 888? Jom whatsapp 0193016450…! #adania  #naturalskincareproducts  #terapiinstagram  #teammwamethyst  #organikmalaysia  #naturalmalaysia  #organicskincare  #blueseaalgaehealingmask  #healingmask 
Belum terlambat lagi untuk korang sertai CABARAN  DETOKS DIVA dan MENANGI WANG TUNAI RM888…! Meh nak cerita sikit step penggunaan set Detox Diva ni.  Step 1 ===== -- Bersihkan muka dengan PURE LAVENDER FACE CLEANSER (daily) bersama ORGANIC FACE LOOFAH (twice a week). -- Formula ini mempunyai antiseptik untuk membersihkan kotoran & membunuh bakteria serta mengurangkan minyak dimuka yang menyebabkan iritasi & kekusaman muka. -- Blackhead & whitehead hilang, kulit lebih licin !  Next step? Tunggu post seterusnya ya.. Whatsapp 0193016450 untuk info lanjut. 😊 #adania #detoxdiva #naturalskincare #faceloofah #purelavender #purelavenderfacecleanser
Belum terlambat lagi untuk korang sertai CABARAN DETOKS DIVA dan MENANGI WANG TUNAI RM888…! Meh nak cerita sikit step penggunaan set Detox Diva ni. Step 1 ===== -- Bersihkan muka dengan PURE LAVENDER FACE CLEANSER (daily) bersama ORGANIC FACE LOOFAH (twice a week). -- Formula ini mempunyai antiseptik untuk membersihkan kotoran & membunuh bakteria serta mengurangkan minyak dimuka yang menyebabkan iritasi & kekusaman muka. -- Blackhead & whitehead hilang, kulit lebih licin ! Next step? Tunggu post seterusnya ya.. Whatsapp 0193016450 untuk info lanjut. 😊 #adania  #detoxdiva  #naturalskincare  #faceloofah  #purelavender  #purelavenderfacecleanser 
INGIN DAPATKAN KULIT BERSERI DENGAN BAJET MINIMA? SET BAJET INI KHAS UNTUK ANDA!  Set ini terdiri daripada: 🍃 Pure Soap Bar 🍃 Organic Face Loofah 🍃 Organic Luxurious Face Oil . 🍃 PURE SOAP BAR adalah sabun natural tanpa sebarang wangian tiruan. Ianya diperbuat daripada minyak kelapa, minyak kelapa sawit dan air. Itu sahaja bahannya. Sabun ini sesuai untuk semua jenis kulit. Biasanya yang baru mencuba Adania, dicadangkan untuk pakai sabun ni dulu. . 🌾 ORGANIC FACE LOOFAH dapat bantu kecilkan pori-pori, singkirkan sel kulit mati dan blackheads. Ia juga bantu melancarkan pengaliran darah. Gunakan seminggu sekali bersama dengan pure soap bar. 🌼 LUXURIOUS ORGANIC FACE OIL membantu mencerahkan tona kulit dan pigmentasi dan melembabkan kulit. Ia juga bertindak sebagai pelindung dari cahaya UV dan asas solekan.  Jom dapatkan wajah berseri-seri dengan SER BAJER ni.  Hanya RM95! (tak termasuk kos pos). Hubungi 0193016450 sekarang!  #adania #adaniaskincare #adanialovers #organic #organicskincare #setbajet #setbajetadania #codtamanmelati #codtamanmelawati #codwangsamaju
INGIN DAPATKAN KULIT BERSERI DENGAN BAJET MINIMA? SET BAJET INI KHAS UNTUK ANDA! Set ini terdiri daripada: 🍃 Pure Soap Bar 🍃 Organic Face Loofah 🍃 Organic Luxurious Face Oil . 🍃 PURE SOAP BAR adalah sabun natural tanpa sebarang wangian tiruan. Ianya diperbuat daripada minyak kelapa, minyak kelapa sawit dan air. Itu sahaja bahannya. Sabun ini sesuai untuk semua jenis kulit. Biasanya yang baru mencuba Adania, dicadangkan untuk pakai sabun ni dulu. . 🌾 ORGANIC FACE LOOFAH dapat bantu kecilkan pori-pori, singkirkan sel kulit mati dan blackheads. Ia juga bantu melancarkan pengaliran darah. Gunakan seminggu sekali bersama dengan pure soap bar. 🌼 LUXURIOUS ORGANIC FACE OIL membantu mencerahkan tona kulit dan pigmentasi dan melembabkan kulit. Ia juga bertindak sebagai pelindung dari cahaya UV dan asas solekan. Jom dapatkan wajah berseri-seri dengan SER BAJER ni. Hanya RM95! (tak termasuk kos pos). Hubungi 0193016450 sekarang! #adania  #adaniaskincare  #adanialovers  #organic  #organicskincare  #setbajet  #setbajetadania  #codtamanmelati  #codtamanmelawati  #codwangsamaju 
Yuhuuuu... diva diva sekalian!  Buat pertama kalinya Adania mengadakan CABARAN DETOX DIVA untuk pengguna / bakal pengguna Adania.  ANDA BERPELUANG UNTUK MEMENANGI WANG TUNAI BERJUMLAH RM888!  Adania mahukan anda sertai cabaran ini untuk bertukar kepada produk yang organik dan natural sepenuhnya! Anda boleh notis perubahan kulit anda dalam masa 21 hari! . BAGAIMANA UNTUK SERTAI? ======================== . 1. PURCHASE --- Beli SET DETOX DIVA berharga RM155* dari @organic_war.  Set Detox Diva terdiri daripada pure lavender face cleanser, face oil, loofah dan blue sea algae mask. Anda juga akan dapat PERCUMA masker brush + facial sponge + spatula. . 2. SNAP ---Pos gambar selfie anda bersama barangan detoks diva yang anda dapat dan guna hashtag #detoxdiva di media sosial anda (fb/ig). Jangan lupa tag @organic_war ya, sebab anda beli dari Kak Sofi😊 . 3. REGISTER --- Isi borang yang disertakan. Ambil gambar borang dan WA ke Kak Sofi di 0193016450 . 4. GET YOUR GLOW ON! --- Ikuti garis panduan yang diberikan dalam Set Detox Diva selama 21 hari bermula dari tarikh anda mendapat barang! . 5. SUBMIT --- Setelah selesai guna selama 21 hari, bagitahu Kak Sofi review setiap produk. Bersama dengan selfie anda selepas guna produk Adania.  ADAKAH ANDA DETOX DIVA YANG DICARI?  Meh whatsapp Kak Sofi segera!  Whatsapp 0193016450 Whatsapp 0193016450 Whatsapp 0193016450 . *tak termasuk kos pos
Yuhuuuu... diva diva sekalian! Buat pertama kalinya Adania mengadakan CABARAN DETOX DIVA untuk pengguna / bakal pengguna Adania. ANDA BERPELUANG UNTUK MEMENANGI WANG TUNAI BERJUMLAH RM888! Adania mahukan anda sertai cabaran ini untuk bertukar kepada produk yang organik dan natural sepenuhnya! Anda boleh notis perubahan kulit anda dalam masa 21 hari! . BAGAIMANA UNTUK SERTAI? ======================== . 1. PURCHASE --- Beli SET DETOX DIVA berharga RM155* dari @organic_war. Set Detox Diva terdiri daripada pure lavender face cleanser, face oil, loofah dan blue sea algae mask. Anda juga akan dapat PERCUMA masker brush + facial sponge + spatula. . 2. SNAP ---Pos gambar selfie anda bersama barangan detoks diva yang anda dapat dan guna hashtag #detoxdiva  di media sosial anda (fb/ig). Jangan lupa tag @organic_war ya, sebab anda beli dari Kak Sofi😊 . 3. REGISTER --- Isi borang yang disertakan. Ambil gambar borang dan WA ke Kak Sofi di 0193016450 . 4. GET YOUR GLOW ON! --- Ikuti garis panduan yang diberikan dalam Set Detox Diva selama 21 hari bermula dari tarikh anda mendapat barang! . 5. SUBMIT --- Setelah selesai guna selama 21 hari, bagitahu Kak Sofi review setiap produk. Bersama dengan selfie anda selepas guna produk Adania. ADAKAH ANDA DETOX DIVA YANG DICARI? Meh whatsapp Kak Sofi segera! Whatsapp 0193016450 Whatsapp 0193016450 Whatsapp 0193016450 . *tak termasuk kos pos
@Regrann from @organic_war -  PERCUMA KOS POS!  Harini dan esok sahaja!  Meh meh meh grab you fav produk now!  Lihat di komen untuk senarai produk. - #regrann
@Regrann from @organic_war - PERCUMA KOS POS! Harini dan esok sahaja! Meh meh meh grab you fav produk now! Lihat di komen untuk senarai produk. - #regrann 
PERCUMA KOS POS!  Harini dan esok sahaja!  Meh meh meh grap you fav produk now!  Lihat di komen untuk senarai produk.
PERCUMA KOS POS! Harini dan esok sahaja! Meh meh meh grap you fav produk now! Lihat di komen untuk senarai produk.
#feedback dari pengguna setia Adania a.k.a distributor Adania.  PEPPERMINT CRUSH TREATMENT SHAMPOO.  Apa yang Kak Sofi notis pula? ✔ tekstur lebih cair dari shampu sebelum ni ✔ bau tak kuat bau herba seperti shampu sebelum ni. Kak Sofi rasa bau macam candy. Sedap gitu ✔ buih lebih banyak ✔ rambut lebih lembut. Senang nak sikat.  Fall in love sangat dengan shampu ni.  Apa lagi?  Meh dapatkan sekarang shampu ni.  RM60.  PERCUMA kos pos.  Hubungi 0193016450
#feedback  dari pengguna setia Adania a.k.a distributor Adania. PEPPERMINT CRUSH TREATMENT SHAMPOO. Apa yang Kak Sofi notis pula? ✔ tekstur lebih cair dari shampu sebelum ni ✔ bau tak kuat bau herba seperti shampu sebelum ni. Kak Sofi rasa bau macam candy. Sedap gitu ✔ buih lebih banyak ✔ rambut lebih lembut. Senang nak sikat. Fall in love sangat dengan shampu ni. Apa lagi? Meh dapatkan sekarang shampu ni. RM60. PERCUMA kos pos. Hubungi 0193016450